Monday, February 11, 2008

Sedap Belaka

Aku nak bagi tau Dunia Baru The Movie memang best. Itu aje.

Perkembangan lain, CJ7 pun best - tapi bagi peminat tegar Stephen Chow cam aku, ia sedikit menghampakan apabila dibikin terlalu 'bersih' dan U.

Oh, ya.

Satu lagi, jangan tengok wayang jika panggungnya terletak di Klang. (Kau akan rasa nak tenyeh kepala orang depan nanti.)

17 comments:

zan said...

Salam..
Saya tengok "Dunia Baru - The Movie" dekat Klang..lebih spesifik, TGV Bukit Raja. Ok je. Cuna aircond tak kuat. Tapi kalau tengok dekat GSC Centrepoint Klang, mungkin jadi macam tu kot..hahaha

areyoung said...

TGV Bukit Raja ok.. tapi setiap kali aku tgk kat sana mesti ada mulut yg nak bercakap kuat2 masa tayangan (dan ingat ianya satu perbuatan yang kiut).

oe~ said...

sabtu ni aku nak tgk dua2 skali kat mines. tak selesa sgt tp itu yg paling dekat dari aku

Pa'chik said...

rebiu pilem ko yang paling tak beh.. hahaah...

lenkali bawak mercun, baling kat orang yang suka bercakap tuh... haahah...

kel@mbu said...

haha.. tgv bkt raja mmg byk kritikus2 mangkuk..

aku layan cineleisure saja

areyoung said...

oe~ ya.. ya.. kat bangi takde panggung wayang kan ;P

pa'chik ~ pengalaman tengok wayang yang best buat aku biasanya memerlukan permulaan hari yang tak begitu best.

8.30 - tunggu komuter kat shah alam
9 lebih - sampai mid valley
10.15 - breakfast mcD
11.15 - tengok wayang bersama 2 @ 3orang yg lain.. boleh pilih mana-mana seat aku mahu.. woohoo!

kel@ambu ~ aku hanya ke sana kalau ada press screening. jauh seh!

meenzuleyka said...

Filem melayu kalau tak berapa nak best pun kena kata best jugak sebab itu adalah FILEM MELAYU...MELAYU KENA TLG MELAYU!

sinaganaga said...

Aku tak sempat tengok Cuci sebab Cina beratur panjang nak tengok cerita Cina.

areyoung said...

meen ~ mana boleh tipu. Tuhan marah.

naga ~ bukan sebab cina je.. aku yang tak cina ni pun beratur jugak masa tu sebab nak tengok cerita cina ;P

oe~ said...

c u there.... ewahhhh...

Pa'chik said...

nanti tulung rebiu pilim CJ tu eh.. tulunggggg sesangat.. hahah...

Pegawai Khalwat said...

Nak tengok belum ada duit.

areyoung said...

oe ~ u port bangi je kan ;)

pa'chik ~ eh. eh. serius ke neh ;P

pegawai khalwat ~ gi la awal2.. beli tiket early bird.. murah sket ;B

Pa'chik said...

sungguh la...

tegezoot said...

gambar hiasan yg sesuai sekali dgn entri.

Tok Rimau said...

Ayoung,
Soljah akan menerbitkan buku entri-entri blog dari blogger terpilih.

Hubungi tokrimau@gmail(dot)com

Penting. Tok harap anda sudi turut serta.

areyoung said...

pa'chik ~ isk.

tegezoot ~ oh. dah tengok ya.

tok ~ my pleasure..