Thursday, September 17, 2009

Sumpahan September

Kerana aku pernah susah, aku tahu nilai sedekah bukan pada sebesar mana rm yang dihamburkan, tapi berapa besar nilainya pada penerima ketika itu. Seorang pengampu mungkin memberi sumbangan RM500k kepada menteri, tetapi hadiah itu tidak terbanding walau sebesar hama dengan seorang buruh yang menghulurkan RM2 kepada seorang fakir yang sudah sehari santak tak makan.

Begitu juga, kegembiraan mandi Sunway Lagoon atau melancong bersama kawan-kawan mungkin akan sentiasa harum dalam ingatan dan buat kita tersengih bila mengingatnya.

Tapi percayalah pada aku; ingatan manis itu tak mungkin sama bila mengenang kawan yang pernah sudi membuang sedikit masa untuk mendengar keluh kesah kita di saat dia paling diinginkan.

Terima kasih kawan (u know who u are).

Dan bekas bos yang sudi memberi duit raya juga : )

9 comments:

Pegawai Khalwat said...

Bos aku bagi kuih raya.

boe~ said...

aku tengah susah ni. pinjam seribu boleh.. nak beli lcd tv.. :)

優質行動網 said...

我對於甜食的網路慾望是還好的,可有可無,但是對於專家乳酪蛋糕我就沒輒了。對於那種機票香味、口感總是讓我欲罷不能新娘
曾經我也變成機票乳酪蛋糕室內的瘋狂愛好者,收集不少高雄食譜、跑了不少美味的蛋糕店汽車。直到有一天花園,驚覺自已的腰已經穿不下最愛的褲子時,乳酪蛋糕發威了,只好說bye-bye了。
好險給我找一份果凍不但是低脂的乳酪蛋糕食譜,而且不用烘焙瑜珈,沒烤箱也沒關系,不過滋味和日誌傳統不太一樣,比較清爽,乳酪味也沒那麼重法拍。但是有種柔順滑嫩又清涼的口感。
灣娶大陸和教室東南亞的新娘一年有多少萬人?新郎年紀呢?據新聞專家報導,有越來越多台灣男人娶大陸和東南亞的新娘請問有多少清潔呢?娶大陸和東南亞新娘診所的男人年紀都多大呢?
根據戶政司及寵物統計處的資料顯示,來自大陸的網站配偶人數1年累計約14萬8千8百餘人,佔所有外籍新娘的61.61%,為外籍配偶之冠,東南亞新娘有1萬6千多人,佔37.31%,兩地區就佔外籍新娘的98.95%,顯示台灣的外籍新娘生活幾乎全部來自大陸與東南亞。一般認為百分百娶外籍新娘多為優質年長、再婚、低收入者,但根據乳酪報紙統計數據顯示,現今有不少大陸高知識、高收入者選擇外籍新娘為伴侶。

Fariz said...

huhuhu, bekas bos yg ni je xkasi duit raya..

boe~ said...

aida... selamat menunaikan ibadah haji. Alhamdulillah. seronok betul saya mendengar berita ni. mudah-mudahan beroleh rahmat dariNya.

tolong doakan kesejahteraan kami sekeluarga ye. :)

kingbinjai said...

sayang kat bos yang camtu

Umar Abdul Aziz Bin Hj Mohd Affandi Bin Abdul Rahman said...

blog yang bagus, ape kate try pegi visit blog saye ni plak kalau nak tahu info yang unik dan elegan di http://tolongsenyap.blogspot.com ,try visit erk

kingbinjai said...

kalo bos bagi duit raya memang rasa bess sgt

Dadan Sujana said...

Salam dari kami di Bandung Indonesia!
Megahrental, Sewa Mobil murah di bandung | Rental Mobil di Bandung.
Megahrental - telp.+6282130175579 adalah salah satu rental mobil yang ada di kota Bandung yang melayani berbagai keperluan anda, baik untuk rental mobil di dalam kota bandung atau rental mobil untuk keluar kota Bandung dengan harga murah dan terjangkau, mobil yang terawat baik serta sopir yang handal dan profesional.
rental mobil bandung
sewa mobil bandung